Over ons   /   Danielle

Danielle

Mijn naam is Daniëlle Galis, eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder.

Afgestudeerd fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam, afgestudeerd Orthomoleculair Therapeute volgens de kpni bij de NaturaFoundation en KPNI therapeute in opleiding.

Ik ben geboren en getogen in Hoorn en woon sinds december 2015 samen met mijn man Niels en kinderen Lily, Liv en Harvey en King Charles hondje Dobby in de Bangert en Oosterpolder.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden.

BIG nummer: 39918333604

Over ons   /   Danielle

Danielle

Mijn naam is Daniëlle Galis, eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder.

Afgestudeerd fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam, afgestudeerd Orthomoleculair Therapeute volgens de kpni bij de NaturaFoundation en KPNI therapeute in opleiding.

Ik ben geboren en getogen in Hoorn en woon sinds december 2015 samen met mijn man Niels en kinderen Lily, Liv en Harvey en King Charles hondje Dobby in de Bangert en Oosterpolder.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden.

BIG nummer: 39918333604

Specialiteiten: Knie gewricht, Orthomoleculaire Therapie (ook bij kinderen), Massage, Dry Needling, Medical Tape, Oefentherapie, Orthopedische Revalidatie, Litteken behandeling.

De praktijk bestond van oktober 2014 tot juni 2019 in MFA de Kreek in de wijk Bangert en Oosterpolder. Vanaf juni 2019 hebben we tijdelijk onze patiënten behandeld in een woonhuis op de Dijkgraaf tot het gezondheidscentrum in de wijk werd opgeleverd.

Inmiddels sinds februari 2021 zijn we te vinden in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder op Jacobsstaf 52F waar ik en mijn collegae al vele patiënten naar tevredenheid hebben kunnen behandelen aan hun klachten.

Aangezien ik scholing in mijn vak als fysiotherapeute heel belangrijk vind, sta ik ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register voor fysiotherapeuten. De MBOG verplicht mij als orthomoleculair therapeut eveneens tot het volgen van nascholing.

Bekijk hier een overzicht van de gevolgde nascholing

Mijn passie is het behandelen van klachten aan de benen, met name het kniegewricht. Desalniettemin help ik u graag met alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie!

Mocht u vragen hebben over behandelmogelijkheden of kennis over uw klacht, zie ik uw email of telefoontje graag tegemoet. Tevens bent u van harte welkom voor het maken van een afspraak.

 • 2014Diploma

  In mei was daar dan uiteindelijk mijn diploma uitreiking en mocht ik mijzelf fysiotherapeute noemen.

  Meteen daarna heb ik de cursus Medical Taping gevolgd. Deze behandelmethode wordt steeds meer gebruikt.

  Ook heb ik mijn eerste knie specialisatiecursus gevolgd en de cursus Scar Management.
 • 2015Kniecursussen

  Dit jaar heb ik verschillende kniecursussen en lezingen gevolgd. De opgedane kennis helpen mij bij het onderzoeken van de knie en het stellen van de juiste diagnose.
 • 2016Patella-femoraal

  In mei 2016 heb ik de cursus Patella-femoraal klachten gevolgd, ofwel klachten aan een onderdeel van het kniegewricht. In september heb ik de cursus orthomoleculaire toepassingen binnen de fysiotherapie afgerond. Deze cursus was gericht op kennis over voeding, vitaminen en mineralen, met betrekking tot lichamelijke klachten binnen de fysiotherapie.

  In november en december heb ik de cursussen knie diagnostiek en knie revalidatie gevolgd in Eindhoven. Deze zullen mij verder helpen beter knie klachten op te sporen en te verhelpen.
 • 2017Orthomoleculaire therapie

  In april 2017 ben ik gestart met de opleiding Orthomoleculaire Therapie, deze bestaat uit vier modules: Orthomoleculaire Voedingsleer, Orthomoleculaire Gezondheidsleer, Evolutionaire Gezondheidsleer en een examen hiervan. Deze vorm van therapie valt buiten de fysiotherapie, maar past ook prima naast uw fysiotherapie behandelingen.
 • 2018Afstuderen & Dry Needling

  Begin dit jaar ben ik officieel afgestudeerd Orthomoleculair Therapeut na het behalen van het examen.

  In maart ben ik gestart met de cursus Dry Needling van de Extremiteiten. Veel mensen kennen het principe van acupunctuur, de alternatieve therapie uit Azië met naaldjes. Deze zelfde naaldjes worden gebruikt bij Dry Needling, maar op andere punten en met een andere gedachtegang. Het gebruik van deze naaldjes is voor veel mensen pijnloos, wel wordt er vaak een “dof” of “uitstralend” gevoel waargenomen op het punt in de spier waar men last van heeft. Natuurlijk wordt er altijd met de patiënt besproken of deze therapievorm voor uw klacht toepasbaar is en natuurlijk of u hier voor open staat.

  Vanaf juni 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsgroep MBOG. Deze maakt vergoeding vanuit het alternatieve geneeswijzen pakket van uw zorgverzekering mogelijk voor de eerder genoemde Orthomoleculaire Therapie.
 • 2019Darmmicrobioom

  In februari 2019 heb ik de lezing: Een evenwichtig darmmicrobioom, gevolgd. Deze lezing heeft mij meer inzicht gegeven in de werking van de darmen en de bacteriën die hierin leven. De darmen zijn de basis van ons immuunsysteem. De bacteriën die hierin leven horen groot en deels goede bacteriën te zijn. Als dit uit evenwicht raakt, kan dit grote gevolgen hebben op onze gezondheid. Dit reikt zelfs zover dat bijvoorbeeld de bacteriën van de moeder, waarmee de baby in contact komt tijdens de natuurlijke bevalling, bepalen of en in welke mate je last krijgt van allergieën en intoleranties.

  In september en oktober heb ik de opleiding tot "Orthomoleculair Kinder Coach" afgerond. Hierin wordt de nadruk gelegd op voeding en suppletie gebruik bij zwangere vrouwen en kinderen tot 18 jaar.
 • 2020Extra cursussen

  Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Voor iedereen, maar ook voor de cursussen en lezingen die we normaal volgen. Zo werd alles ineens digitaal en dat is bij cursussen voor fysiotherapie niet altijd even handig. Om die reden heb ik ervoor gekozen om geen fysiotherapie cursussen te volgen, maar daarentegen extra orthomoleculaire therapie cursussen.

  Toch heb ik een cursus dag gevonden gericht op fysiotherapie gerelateerde klachten, namelijk behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zo hebben we het gehad over slijtage, gewrichtsontstekingen, botontkalking en pijnklachten. Problemen die ik in mijn werk als fysiotherapeut dagelijks tegen kom en nu dus nog beter kan behandelen.
 • 2021COVID-19

  Ook in 2021 blijft corona of COVID-19 een item op de agenda. In maart ben ik naar België gaan voor een kinesiologie cursus, waarbij spiertesten worden gedaan met de achterliggende gedachte van de werking van organen en toepassing van suppletie om processen te verbeteren.

  Eerder volgende ik een tweedaagse cursus bloeduitslagen, voor de orthomoleculaire therapie krijg ik nogal eens bloeduitslagen in handen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat ik de bloeduitslagen op de juiste manier kan duiden.

  Ook een cursus herstel na COVID-19 mag natuurlijk niet ontbreken. In de praktijk komen we helaas steeds meer revalidatie patiënten tegen met voornamelijk conditie en vermoeidheidsklachten.

  In juni volgende ik de vervolg cursus dry needling van de wervelkolom. Op het hoofd/halsgebied na mag ik nu overal prikken.

  In december heb ik een online cursus gevolgd over het darmmicrobioom en immuunsysteem van baby's. Hierbij heb ik geleerd wat de invloed is van de geboorte, via de natuurlijke weg of via een (spoed)keizersnede. Interessant is om te zien welke gevolgen de manier van geboorte heeft op de darmen en het immuunsysteem.
 • 2022KPNI (klinische psychische neuro- immunologie)

  Des te langer het corona virus rond gaat, des te meer er bekend wordt hoe het lichaam erop kan reageren en er "fout" gaat. Eind april volgde ik een online lezing over Long COVID. Deze lezing ging over wat het lichaam nodig heeft om de langdurige en vaak toch vage klachten te kunnen herstellen na een corona besmetting. In oktober ben ik begonnen aan de KPNI (klinische psychische neuro- immunologie) opleiding. Ik zie dit zelf als een vervolg op mijn orthomoleculaire therapie opleiding. Deze opleiding duurt 4 jaar, met elk jaar 6 blokken van 3 dagen (en een hoop thuisstudie ;). De opleiding hoop ik na 4 jaar af te ronden met een ‘Master propio in Klinische Psychoneuroimmunologie’.