Fysiotherapie in Zwaag


Onze praktijk Fysiotherapie B&O (Bangert en Oosterpolder) bestaat inmiddels alweer zeven jaar in Zwaag. Inmiddels gevestigd in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder.

U bent bij ons van harte welkom voor alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

Hieronder ziet u een overzicht van door ons veel gebruikte behandelmethoden. Mocht u vraag hebben over een andere methode die hier niet tussen staat bent u natuurlijk altijd welkom om contact met ons op te nemen.

ACT - Acceptatie en Commitment Therapie

ACT (acceptatie en commitment therapie) is een gedragstherapie. Een proces van het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Psychologische flexibiliteit betekent dat je flexibel om kunt gaan met situaties, gedachten en gevoelens, ook als ze moeilijk of pijnlijk zijn - en tegelijkertijd betekenisvolle keuzes kunt maken.

> Lees meer

Blood Flow Restriction Therapy

Het idee hierachter is dat wanneer het lichaamsdeel geen zuurstof meer krijgt het lichaam "ziet" dat er daar schade is opgetreden waardoor er sneller herstel optreed. Het lichaam maakt hierdoor verscheidene stoffen aan waardoor wondheling kan optreden. Deze vorm van therapie wordt al jaren gebruikt bij (kracht)sporters. Zij zien dat door de vermindering van zuurstof in het lichaamsdeel er sneller spieropbouw ontstaat.

> Lees meer

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode met naaldjes bij pijn en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints” in spieren. Triggerpoints zijn wat de meeste mensen spierknopen noemen. Eigenlijk is dit een plaatselijke spierverkramping waar afvalstoffen zijn opgehoopt.

> Lees meer

Fysiotherapie op haptonomische basis

De fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis richt zich op de beleving van de klacht. Letterlijk betekend haptonomie de leer van het gevoel en gevoelsleven. Aanraken is de meest directe vorm van contact. In onze cultuur is het denken erg voorop komen te staan. Door de drukte van ons huidige leven neigen we voorbij te gaan aan wat ons lichaam ons ‘’verteld’’. Vaak negeren we signalen of merken we ze niet bewust op omdat we vooral naar ons verstand aan het luisteren zijn.

> Lees meer

Knie Specialisatie

Na mijn afstuderen heb ik meerdere knie cursussen gevolgd. Inmiddels heb ik al vele patiënten naar tevredenheid kunnen helpen. In de praktijk zie ik niet alleen patiënten na operaties, maar ook bij bijvoorbeeld bij hardloopblessures of na een val.

> Lees meer

Massage

Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

> Lees meer

Mindfulness

Mindfulness is de aanwezigheid in het hier en nu zonder oordeel. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door je aandacht te beheersen leer je afstand te nemen van alle gedachtes in je hoofd. Je kunt je hierdoor beter concentreren en makkelijker ontspannen. Eigenlijk wordt je hoofd rustiger.

> Lees meer

Medical Tape

De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren. Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

> Lees meer

Oedeemtherapie

Het lymfestelsel en is een netwerk van lymfevaten en lymfeklieren en werkt nauw samenwerkt met onze bloedsomloop. Het is een onderdeel van ons afweersysteem en zuivert het lichaam van lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën, cel-resten maar ook kankercellen.

> Lees meer

Oefentherapie

Met de term oefentherapie bedoelen we alle vormen van training of oefenen met ons lichaam. Denk hierbij aan oefeningen om de spierkracht te verbeteren, maar ook de soepelheid van de spieren te trainen.

> Lees meer