Fysiotherapie in Zwaag en Heerhugowaard


Onze praktijk Fysiotherapie B&O (Bangert en Oosterpolder) bestaat inmiddels alweer 5 jaar in Zwaag. Tijdelijk, tot realisatie van het gezondheidscentrum, behandelen wij op Dijkgraaf 79 in de wijk.

Sinds een jaar hebben wij een tweede vestiging in Heerhugowaard. Deze praktijk is overgenomen en bestaat al meer dan tien jaar. Hiervoor onder de naam REFYSIO, inmiddels als Fysiotherapie B&O (Beweeg- en Oefentherapie). Wij behandelen in hetzelfde pand als DieetZo naast huisartsenpraktijk Hooglugt.

U bent bij ons van harte welkom voor alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

Hieronder ziet u een overzicht van door ons veel gebruikte behandelmethoden. Mocht u vraag hebben over een andere methode die hier niet tussen staat bent u natuurlijk altijd welkom om contact met ons op te nemen.

ACT - Acceptatie en Commitment Therapie

Alleen beschikbaar in Zwaag

ACT (acceptatie en commitment therapie) is een gedragstherapie. Een proces van het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Psychologische flexibiliteit betekent dat je flexibel om kunt gaan met situaties, gedachten en gevoelens, ook als ze moeilijk of pijnlijk zijn - en tegelijkertijd betekenisvolle keuzes kunt maken.

> Lees meer

Dry Needling

Alleen beschikbaar in Zwaag

Dry Needling is een behandelmethode met naaldjes bij pijn en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints” in spieren. Triggerpoints zijn wat de meeste mensen spierknopen noemen. Eigenlijk is dit een plaatselijke spierverkramping waar afvalstoffen zijn opgehoopt.

> Lees meer

Fysiotherapie op haptonomische basis

Alleen beschikbaar in Zwaag

De fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis richt zich op de beleving van de klacht. Letterlijk betekend haptonomie de leer van het gevoel en gevoelsleven. Aanraken is de meest directe vorm van contact. In onze cultuur is het denken erg voorop komen te staan. Door de drukte van ons huidige leven neigen we voorbij te gaan aan wat ons lichaam ons ‘’verteld’’. Vaak negeren we signalen of merken we ze niet bewust op omdat we vooral naar ons verstand aan het luisteren zijn.

> Lees meer

Knie Specialisatie

Alleen beschikbaar in Zwaag

Na mijn afstuderen heb ik meerdere knie cursussen gevolgd. Inmiddels heb ik al vele patiënten naar tevredenheid kunnen helpen. In de praktijk zie ik niet alleen patiënten na operaties, maar ook bij bijvoorbeeld bij hardloopblessures of na een val.

> Lees meer

Massage

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

> Lees meer

Mindfulness

Alleen beschikbaar in Zwaag

Mindfulness is de aanwezigheid in het hier en nu zonder oordeel. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door je aandacht te beheersen leer je afstand te nemen van alle gedachtes in je hoofd. Je kunt je hierdoor beter concentreren en makkelijker ontspannen. Eigenlijk wordt je hoofd rustiger.

> Lees meer

Medical Tape

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren. Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

> Lees meer

Oefentherapie

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Met de term oefentherapie bedoelen we alle vormen van training of oefenen met ons lichaam. Denk hierbij aan oefeningen om de spierkracht te verbeteren, maar ook de soepelheid van de spieren te trainen.

> Lees meer