Behandelingen   /   Fysiotherapie   /   Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness is de aanwezigheid in het hier en nu zonder oordeel.

Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door je aandacht te beheersen leer je afstand te nemen van alle gedachtes in je hoofd. Je kunt je hierdoor beter concentreren en makkelijker ontspannen. Eigenlijk wordt je hoofd rustiger. Door bewust keuzes te maken zal je minder automatisch reageren. Hierdoor leer je beter omgaan met stressprikkels en ga je anders om met de gedachtes die daar bij horen. Je wordt beter bewust van alles om je heen en hoe je je voelt waardoor je je grenzen beter kunt aangeven en aanhouden.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

Binnen de fysiotherapie kan mindfulness ingezet worden om de bewegingskwaliteit te verbeteren, maar ook de stress gerelateerde klachten te verminderen. Tevens kan het helpen chronische pijn te verminderen en om hier beter mee om te gaan.

Belangrijkste verbeteringen

De belangrijkste verbeteringen die mensen merken van mindfulness training zijn meer afstand kunnen nemen van problemen, bewuster en intenser genieten van het leven, meer energie hebben en meer bewust zijn en inzicht hebben in je gedachtes, reacties en emoties.

Tevens kan het je leren om beter om te gaan met stressvolle gebeurtenissen en momenten waar je geen controle over hebt, meer concentratievermogen ervaren en het beter aangeven van jouw grenzen.

Vaak ervaren mensen een vermindering van stress-symptomen zoals een hoge bloeddruk, verhoogde hartslag en vermoeidheid. Verbeteren slaapproblemen, depressieve gedachten en angst. Mindfulness kan helpen de psychische gevolgen van ernstig ziek zijn te verminderen of om tegenslagen te verwerken.