Behandelingen   /   Massage

Massage

Wij fysiotherapeuten kunnen verschillende massage technieken inzetten ter bevordering van uw herstel.

We proberen onder andere de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier. Hieronder kunt u zien welke massage technieken wij gebruiken tijdens onze behandeling.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 
Bindweefselmassage
Ons lichaam bestaat uit verschillende lagen. Tussen elke laag zit bindweefsel, bijvoorbeeld tussen de spieren en de huid. Het bindweefsel geeft alle weefsels hun stevigheid, bescherming of dient als verbinding tussen twee weefsels bijvoorbeeld tussen de huid en een spier. Tevens zorgt het ervoor dat ons lichaam wordt voorzien van voedingsstoffen en vervoert het afvalstoffen naar de lymfeklieren. Tijdens bindweefselmassage proberen we het herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren, we zorgen ervoor dat de doorbloeding verbeterd en dus de toevoer van voedingsstoffen. Maar ook dat de afvalstoffen weer worden afgevoerd. Deze massagetechniek gebruiken we onder andere bij vastzittende spieren en verkleefde littekens.
Sportmassage
Als fysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat. Hieronder vallen onder andere spieren, gewrichten en banden. Wij weten als geen ander wat de spieren kunnen doen, maar ook wat er mis kan gaan. Tijdens het sporten worden spieren extra belast, waardoor het zowel voor, tijdens en na het bewegen stimulerend, herstellend en ontspannend kan werken om sportmassage in te zetten. Hierdoor kan het risico op blessures afnemen en krampen verminderen. Tevens verbeterd het de doorbloeding en verbeterd het de afvoer van afvalstoffen.
Triggerpointmassage
Triggerpoints zijn "knopen" in spieren die vaak pijn veroorzaken op een aanverwante plek in het lichaam. Wanneer er op de triggerpoint wordt gedrukt is dit vaak pijnlijk, bij langer aanhouden van de druk komt vaak de uitstralende pijn ook opzetten. Dit is voor ons een bevestiging dat we op de juiste plek zitten.

Ze kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een val, maar ook bij chronische klachten als KANS (klachten arm nek schouder). Maar juist ook door het niet gebruiken van een lichaamsdeel bij het dragen van gips of bijvoorbeeld door stress. Tijdens de triggerpointmassage techniek behandelen we de pijnlijke punten waar u last van heeft en/of de uitstralende pijnpunten.
 

Behandeltechniek

Zoals u ziet kunnen wij veel verschillende technieken gebruiken tijdens de massage. Het is voor ons altijd het belangrijkst om te weten wat u voelt. De behandeling mag u best voelen, maar dit moet niet te pijnlijk zijn. Als u veel pijn ervaart geeft dit een "stress" reactie op het lichaam wat het herstel niet bevorderd.

Massage is een therapievorm die veel mensen kennen als ze naar de fysiotherapeut gaan of zijn geweest. Echter is deze manier van behandelen niet altijd zinnig ter verbetering van lichamelijke klachten. Het is dus niet zo dat als u bij ons komt voor behandeling, wij altijd maar masseren. Er zijn zelfs aandoeningen waarbij masseren de klachten juist verergerd. Natuurlijk mag u altijd aan ons vragen waarom we wel of niet kiezen voor een bepaalde behandeltechniek!

Mocht u specifiek voor een van deze massages een afspraak willen maken, kan dit natuurlijk ook. Echter worden deze specifieke massages niet vanuit uw verzekering vergoed wanneer hier geen medische noodzaak voor is.

De tarieven van de massages zijn gelijk aan een zitting fysiotherapie en zullen maximaal 30 minuten in beslag nemen. Wanneer u een langere afspraak wilt inplannen vragen wij u dit goed aan te geven tijdens het maken van de afspraak.