Behandelingen   /   Fysiotherapie   /   Fysiotherapie op haptonomische basis

Fysiotherapie op haptonomische basis

De fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis richt zich op de beleving van de klacht.

Letterlijk betekend haptonomie de leer van het gevoel en gevoelsleven. Aanraken is de meest directe vorm van contact. In onze cultuur is het denken erg voorop komen te staan. Door de drukte van ons huidige leven neigen we voorbij te gaan aan wat ons lichaam ons ‘’verteld’’. Vaak negeren we signalen of merken we ze niet bewust op omdat we vooral naar ons verstand aan het luisteren zijn.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

De haptonomie legt het accent weer terug bij het voelen. Het helpt om je bewust te worden van je lichaam en je gevoel. Wat voel je en hoe reageer je vanuit deze gevoelens naar jezelf en naar je omgeving. Er is veel aandacht voor de signalen die het lichaam afgeeft. Het ervaren van deze signalen die je lichaam afgeeft geeft inzicht hoe er met spanning omgegaan kan worden. Dit bewustzijn zal voor affectieve aanraking en oefeningen worden aangesproken.

Haptonomie kan toegepast worden bij verschillende klachten zoals (chronische)pijn, onrust, spanningsklachten, benauwdheid, hyperventilatieklachten en zwangerschapsklachten.

De vergoeding is gelijk aan de vergoedingsregeling van uw zorgverzekeraar voor algemene fysiotherapie. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Wil je meer weten over de fysiotherapeutische behandeling op haptonomische basis, vraag naar meer informatie of plan een intake bij Wendy.