Behandelingen   /   Fysiotherapie   /   Knie specialisatie

Knie specialisatie

Tijdens een stage in Engeland kwam ik, Danielle, veel in aanraking met revalidatie na knie operatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld nieuwe knieën, voorste kruisband- en meniscus operaties.

Ik heb hier veel operaties meegekeken waardoor bepaalde klachten na een operatie ineens heel logisch werden. De revalidatie van deze operaties vond ik enorm interessant en leuk om te doen. Mijn interesse voor knieën is hier ontstaan.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

Inmiddels heb ik meerdere knie cursussen gevolgd en al vele patiënten naar tevredenheid kunnen helpen. In de praktijk zie ik niet alleen patiënten na operaties, maar ook bij bijvoorbeeld sportblessures of na een val.

Hieronder ziet u een aantal veel voorkomende klachten, staat uw klacht hier niet tussen? Er zijn heel veel verschillende knie klachten, problemen, blessures en operaties mogelijk. Als uw klacht hier niet tussen staat betekend dit natuurlijk niet dat wij deze niet behandelen.

Neem hier eens een kijkje bij de gevolgde nascholing door Daniëlle. Natuurlijk kunt u ook bij onze collegae terecht voor knie problemen.

 

Veel voorkomende klachten:

Jumpersknee
Pijn aan de voorzijde van de knie net onder de knieschijf. De pees van de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen die helpen bij de strekking van de knie is geïrriteerd. Vaak ontstaat deze klacht door overbelasting bij springen of hardlopen.
Heuvelknie of Popliteus Tendinits
Hierbij is de spier aan de achterzijde van de knie in de knieholte geïrriteerd. Vaak ontstaat deze klacht door overbelasting bij heuvelafwaarts lopen of altijd met hetzelfde been aan de buitenzijde van de weg te lopen.
Meniscusletsel
Dit kan zowel operatief als niet operatief worden behandeld. De operatie van een scheur in de meniscus wordt over het algemeen alleen uitgevoerd wanneer er onophoudelijke pijn is en/of er slotklachten zijn (niet meer kunnen strekken of buigen van de knie). Wanneer dit niet het geval is wordt liever niet geopereerd. De meniscus dient namelijk als dempingsmechanisme in de knie en zorgt ervoor dat het kraakbeen minder snel slijt.
Runnersknee of Iliotibalis frictie syndroom
Hierbij is de peesplaat die aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt geïrriteerd. Vaak wordt de pijn direct na het (hardlopen) ervaren aan de buitenzijde van de knie.
Totale Knie Prothese
Wanneer het kraakbeen in de knie is versleten kan er gekozen worden voor een nieuwe knie. De orthopeed zal in het ziekenhuis de operatie uitvoeren, waarna de patiënt na een dag of een aantal dagen wordt ontslagen. U krijgt altijd de eerste 6 weken 2x per week fysiotherapie aan huis. Wij helpen u tijdens het gehele revalidatie proces.
Voorste / Achterste Kruisband Reconstructie
Wanneer u door een val of ongeluk de voorste of achterste kruisband heeft gescheurd zal u doorgaans door een orthopeed worden geopereerd waarbij de band wordt gereconstrueerd. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Wij komen voor uw revalidatie proces altijd de eerste 6 weken voor fysiotherapie aan huis.