Over ons   /   De eerste afspraak

De eerste afspraak bij de fysiotherapeut

Tijdens de eerste afspraak met een fysiotherapeut zijn wij verplicht een aantal administratieve handelingen uit te voeren.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

Hiervoor vragen wij altijd om een legitimatiebewijs of rijbewijs waarna wij een aantal persoonsgegevens noteren, waaronder uw naam, geboortedatum, adresgegevens en Burger Service Nummer. Met uw BSN kunnen wij zien bij welke verzekeraar u bent verzekerd en wat u vergoed krijgt. Dit is voor ons handig om te weten, maar voor u zelf natuurlijk ook. Dit om onverwachte kosten te voorkomen.

Als u zonder verwijzing komt, nemen wij een screening af. Hierdoor bepalen wij of u door ons behandeld kunt worden of dat wij u toch naar uw huisarts verwijzen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er aanvullend onderzoek nodig is, denk aan een röntgenfoto of MRI.

Vervolgens gaan we samen in kaart brengen wat uw klachten zijn, wanneer en hoe deze zijn ontstaan, of u beperkingen ervaart in uw dagelijkse activiteiten en alle andere dingen waarvan wij op de hoogte moeten zijn die uw behandeling kunnen beïnvloeden.

 

Lichamelijk onderzoek

Na de intake volgt een lichamelijk onderzoek. Hiervoor is het verstandig om prettig ondergoed te dragen of een korte broek mee te nemen. Natuurlijk hoeft u voor een nek onderzoek uw broek niet uit, maar we kunnen niet door uw shirt heen kijken ;).

We proberen altijd uit te leggen wat we zien en hebben geconstateerd in ons onderzoek. Als u hier vragen over heeft, stel ze gerust we leggen het u graag uit! We zullen uitleggen welke behandeling we voorstellen om van uw klacht(en) af te komen.

 

Behandeling

Als er tijd over is in deze eerste afspraak zullen wij u behandelen voor de klacht waar u voor komt. Behandeling kan bestaan uit adviezen welke handelingen wel en niet bevorderlijk zijn voor het herstel, oefeningen ter versterking van de spieren, het oprekken van de spieren, Dry Needling van armen of benen, het intapen met Medical Tape en soms ook massage. Geen van eerdergenoemde behandelmethoden is “standaard”, dat wilt zeggen dat wij altijd kijken wat wij nodig achten in uw situatie en met uw klacht.

Vervolgens bespreken we nog even kort wat de behandeling zal gaan inhouden en maken we een nieuwe afspraak. De nieuwe afspraak kan dezelfde week nog zijn, maar meestal is dit de week erna of twee weken later. We zullen altijd uitleggen waarom we voor deze frequentie in afspraken kiezen.