Behandelingen   /   Fysiotherapie   /   Medical tape

Medical tape

De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren.

Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

Deze behandelmethode maakt gebruik van rekbare tape om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De tape kan een ondersteuning zijn voor de spieren (activerend en ontspannend) en het herstelproces in het lichaam versnellen door de doorbloeding en de vochtafvoer te verbeteren.

Doordat de tape rekbaar is kunnen de spieren en gewrichten nog steeds bewegen, het is dus niet de bedoeling zoals bij sporttape om het gewricht “vast te zetten”.

Doorgaans laat je de tape 5 dagen zitten, hierna is de werking zodanig verminderd dat het geen zin meer heeft om het te laten zitten. Naar de tape die wij gebruiken is veel onderzoek gedaan, de soort katoen dat gebruikt is en de lijm geven doorgaans geen klachten. Mocht dit toch het geval zijn, vaak in de vorm van jeuk, moet je natuurlijk de tape zo snel mogelijk verwijderen.

Medical Tape kunnen we bij veel verschillende klachten inzetten, bijvoorbeeld bij knie klachten tijdens sporten, wanneer nek-/schouders vastzitten, bij acute rugklachten, maar ook bij hooikoorts of menstruatie kramp/pijn. Vraag ons vooral of we Medical Tape in kunnen zetten bij jouw klacht!

 
 
Vanwege de stijgende prijzen van ons materiaal hebben wij besloten deze dienst alleen nog betaald aan te bieden. De eerste keer, proef, is gratis om te kijken of de tape helpt en u bevalt.
Hierna schaft u zelf een rol medical tape aan die u mee naar huis neemt en weer mee neemt voor gebruik tijdens uw volgende behandeling. Een rol medical tape kost €12,50. Deze rekent u contant of (contactloos) per pin bij ons af.