Waarom fysiotherapie aan huis?

Bent u slecht ter been of pas geopereerd? Een behandeling is dan met verwijzing van uw (huis)arts altijd mogelijk aan huis!

 

Fysiotherapie aan huis na een operatie is vooral praktisch. Na een operatie heeft u vaak minder energie, u bent tenslotte onder narcose geweest of u heeft een ruggenprik gehad. Wanneer wij naar u toe komen heeft u geen extra reistijd en u hoeft ook niet in een wachtkamer te wachten tot u behandeld wordt. Tevens merken we dat mensen na een operatie graag hun makkelijke kleding dragen. Dit is voor sommige mensen een reden om het huis niet uit te willen.

Fysiotherapie aan huis kan een positief effect hebben op uw behandeling, omdat u met ons oefent in uw vertrouwde omgeving. Wij merken dat patiënten ons hierdoor ook sneller vertrouwen.

 
 

Klachten waarbij fysiotherapie aan huis geïndiceerd is

Wij komen sowieso aan huis wanneer u geopereerd bent aan:

 • Totale Knie Prothese
 • Totale Heup Prothese
 • Hernia
 • Keizersnede
 • Overige operaties

Tevens kunnen wij aan huis komen bij diagnoses en klachten als:

 • MS
 • COPD
 • CVA - beroerte
 • Dementie
 • Ziekte van Parkinson
 • Afgenomen mobiliteit door ziekteperiode
 • (toegenomen) valrisico
 

Vergoeding

Voor fysiotherapie behandeling aan huis, waarbij u gebruik wilt maken van uw aanvullende pakket voor fysiotherapie, is een verwijzing verplicht. Op de verwijzing van de arts moet duidelijk "aan huis" zijn weergegeven, anders vergoed de zorgverzekeraar de extra kosten niet!
Wanneer u de behandeling zelf bekostigt is een verwijzing niet verplicht.

Als uw klacht niet binnen een van de hiervoor genoemde indicaties valt kunnen wij ook bij u thuis komen. Hiervoor rekenen wij een meerprijs die niet vergoed wordt door uw verzekeraar.
Een afstand tot 5 km vanaf de praktijk rekenen wij €20,- extra buiten de kosten voor een zitting fysiotherapie.
Een afstand tussen 5 en 10 km reken wij €30,- extra buiten de kosten voor een zitting fysiotherapie.

 
Zo ziet uw behandeling eruit
Onze werkwijze verschilt weinig met een behandeling in de praktijk. We zullen altijd eerst een intake gesprek voeren om uw klachten in kaart te brengen. We kijken daarna altijd naar uw lichamelijke klachten zodat we een goed idee hebben van de basis zodat we uw vooruitgang kunnen beoordelen later in het behandelproces. We bespreken de diagnose en het voorgestelde behandelplan. We maken samen afspraken over de inhoud van de therapie en zullen proberen een schatting te geven over het aantal behandelingen die wij nodig achtten.
Behandeltraject
Gemiddeld komen wij tot 6 weken na uw operatie aan huis. Wanneer wij denken dat wij u beter kunnen helpen in de praktijk binnen deze 6 weken zullen wij dit altijd met u overleggen.

We proberen altijd op tijd te zijn voor een afspraak aan huis, echter vragen wij uw begrip als wij iets eerder of later bij u komen.

Gemiddeld zullen wij u een half uur behandelen per keer, echter kijken wij altijd naar u als patiënt. Het oefenen kan de eerste behandelingen veel energie kosten wat ten koste gaat van de kwaliteit van het oefenen. Als wij zien dat de oefeningen niet meer kwalitatief goed uitgevoerd worden zullen we de behandeling voor die keer afronden.
 

Aantrekkelijk voor senioren

Vaak vinden ouderen het prettig om thuis behandeld te worden. Zoals eerder aangegeven scheelt dit reistijd en wachten in de wachtkamer. Wij kunnen u helpen om zo fit mogelijk te blijven en daardoor zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

 

Maak nu uw afspraak bij Fysiotherapie B&O

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bel, mail of stuur ons een bericht via WhatsApp! Neem contact met ons op!