Behandelingen   /   Orthomoleculaire Therapie

Orthomoleculaire Therapie

Letterlijk vertaald: Ortho = Goed en Moleculair = Moleculen. De Orthomoleculaire Therapie houdt zich dus bezig met de goede moleculen in het lichaam, of eigenlijk in dit geval de juiste voedingsstoffen. Maar wat zijn de juiste voedingsstoffen? Dit is voor iedereen anders, daarom wordt een behandelplan voor u op maat gemaakt.

Wanneer u bij de Orthomoleculair Therapeut komt kan dit om heel veel verschillende redenen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moeite met afvallen, wanneer u slaapproblemen ervaart, beginnende depressieve klachten of wanneer uw ontlasting niet is zoals het zou moeten zijn.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

De eerste afspraak en het behandeltraject

We ga de eerste keer samen kijken wat uw hulpvraag is. Wanneer het probleem is ontstaan en wat er nodig is om uw probleem op te lossen.

Samen stellen we dan een behandelplan op om de lichaamsprocessen te herstellen die uit balans zijn of niet optimaal meer functioneren. In het behandelplan nemen we op welke interventies er nodig zijn om tot een geslaagde behandeling te komen. Ook probeer ik een schatting te geven hoe lang het behandelplan waarschijnlijk zal gaan duren. Ook niet onbelangrijk zijn de eventuele kosten voor voedingssupplementen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer u besluit de therapie te volgen, gaat u een aantal weken (gemiddeld 4) aan de slag met het opgestelde behandelplan. Hierna zien we elkaar weer om te bespreken hoe het gaat en of u al verbetering in klachten heeft waargenomen. Als u ergens tegen aan loopt, gaan we samen kijken hoe we dit kunnen oplossen en eventueel het behandelplan aanpassen.

Ik vind het belangrijk dat u begrijpt wat er in uw lijf aan de hand is. Als u vragen heeft, ook tussen de behandelingen door kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen. Schroom niet dit te doen! Stomme vragen bestaan niet en ik leg het u liever nog een keer uit, dan dat u niet begrijpt waarom u iets doet (of niet doet).

Kosten

De praktijk is aangesloten bij de beroepsgroep MBOG, deze organisatie zorgt voor contracten met zorgverzekeraars. Vanuit uw pakket alternatieve geneeswijzen kunt u veelal orthomoleculaire therapie vergoed krijgen. In de praktijk ligt een overzicht per verzekeraar van de hoogte van uw vergoeding per dag en per jaar. U kunt ook altijd voordat u bij ons komt contact opnemen met uw verzekeraar of op internet kijken of en hoeveel uw verzekering dekt.

Hier vind u de lijst met Tarieven Orthomoleculaire Therapie 2024. Er wordt voor u een rekening gemaakt en per mail verstuurd. Waar gewenst kunt u deze ook per post ontvangen. De ontvangen rekening kunt u dan zelf naar het beschreven rekeningnummer overmaken. Vervolgens dient u de rekening in bij uw zorgverzekeraar, waar u (een deel van) de kosten van terug krijgt.