Behandelingen   /   Yoga

Yoga

Yang kan niet bestaan zonder Yin; Yin niet zonder Yang.

Om te begrijpen wat Yin Yoga, of welke vorm van Yoga dan ook is, moet je het ervaren. De meeste vormen van Yoga zijn erg Yang, erg actief, om onze spieren te versterken en de spieren soepel te maken. Zo is ook ons leven erg actief; werk, sporten, hobby’s.

Fysiotherapie B&O
Jacobsstaf 52F
1689 AG
Zwaag


Contact
Tel: 0229 76 4444
E-mail: info@fysiobo.nl
WhatsApp: 0229 76 4444

 

Een goede tegenhanger van al deze Yang activiteiten is Yin Yoga.

In Yin Yoga houden we poses, diepe stretches aan voor 3 tot 5 minuten, het gaat hier dus niet om de kwantiteit aan houdingen maar kwaliteit. Wat er gebeurd in deze diepe stretches is dat we ons lichaam toestaan om in te gaan op de diepere lagen van ons lichaam, het bindweefsel, fascia, pezen en banden en zelfs gewrichten en botten. Hier ontspan je de spieren zoveel mogelijk.

Als we ons bindweefsel meer stimuleren en beweeglijker maken, zijn we mobieler en flexibeler in de gewrichten van ons lichaam.

Yin Yoga kan stilte brengen, het kan een rustgevend meditatief effect hebben. Het brengt balans. Yin Yoga laat chi/energie opnieuw stromen en neemt blokkades in de energiebanen weg.

Uit eigen ervaring weet ik wat de heilzame werking van Yin Yoga kan zijn bij stress gerelateerde pijn en/of uitputtingsklachten.

Er is zoveel te vertellen over Yin Yoga. Kom het ervaren!

 

Yin Yoga in Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder

In Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder zullen wij, wanneer dit in groepsverband weer mogelijk is, ook yogalessen gaan aanbieden in samenwerking met Nascha van Yoga Valley. De groepen zullen uit maximaal 10 personen bestaan en gaan door vanaf 4 deelnemers.

Zie hier onze tarieven.

Nascha heeft eerder in Zwaag lesgegeven in De Kreek en in de Honkey Tonk en nu dus bij ons! Wij kijken er erg naar uit om haar lessen in onze oefenzaal te kunnen aanbieden.

De enige les tijd op het moment is:
Vrijdag 09:00-10:00

Mocht je interesse hebben in een van deze lessen kan je je inschrijven via onze online inplan tool hieronder.