Behandelingen

Beweeglessen

Alleen beschikbaar in Zwaag

In Gezondheidscentrum Bangert en Oosterpolder bieden wij ook kleine groepslessen aan met onze fysiotherapeuten, oefentherapeute en sportinstructeur. De groepen zullen niet groter zijn dan 8 personen, dus u krijgt volop persoonlijke aandacht.

> Lees meer

Fysiotherapie

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

U bent bij ons van harte welkom voor alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.
Hieronder ziet u een overzicht van door ons veel gebruikte behandelmethoden. Mocht u vraag hebben over een andere methode die hier niet tussen staat bent u natuurlijk altijd welkom om contact met ons op te nemen.

> Lees meer

Massage

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

> Lees meer

Metabolic Balance Plan

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Het Metabolic Balance Plan zorgt ervoor dat de stofwisseling weer in balans komt. Aan de hand van een bloedwaarden onderzoek en een korte vragenlijst wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld met een aantal leefstijlregels. Alle voedingsstoffen die je hiermee binnen krijgt worden omgezet in bruikbare energie in plaats van in vet(reserves).

> Lees meer

Oefentherapie Mensendieck

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Het grote verschil met fysiotherapie is dat de oefentherapeut probeert te zorgen dat de patiënt bewust is van zijn of haar lichaam en om inzicht te krijgen in de de bewegingsklachten. Door te kijken naar het beweeggedrag van de patiënt worden nieuwe of terugkerende klachten in de toekomst voorkomen. De therapie van de oefentherapeut is dus ook preventief.

> Lees meer

Orthomoleculaire Therapie

Alleen face-to-face beschikbaar in Zwaag en in Heerhugowaard mogelijk via Skype / telefonisch

Letterlijk vertaald: Ortho = Goed en Moleculair = Moleculen. De Orthomoleculaire Therapie houdt zich dus bezig met de goede moleculen in het lichaam, of eigenlijk in dit geval de juiste voedingsstoffen. Maar wat zijn de juiste voedingsstoffen? Dit is voor iedereen anders, daarom wordt een behandelplan voor u op maat gemaakt.

> Lees meer

Yoga

Alleen beschikbaar in Zwaag

Om te begrijpen wat Yin Yoga, of welke vorm van Yoga dan ook is, moet je het ervaren. De meeste vormen van Yoga zijn erg Yang, erg actief, om onze spieren te versterken en de spieren soepel te maken. Zo is ook ons leven erg actief; werk, sporten, hobby’s.

> Lees meer