Oefentherapie in Heerhugowaard

Oefentherapie in Heerhugowaard

Oefentherapie in Heerhugowaard gezocht? Onze praktijk is te vinden aan de Uiterwaard in Heerhugowaard. Hier behandelen wij alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

De praktijk is aangesloten bij alle zorgverzekeraars, de rekening wordt dus meteen doorgestuurd naar uw verzekeraar. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben is het ook mogelijk de behandeling zelf te betalen.

Het maken van een afspraak is mogelijk op maandag 07:30-18:00, woensdag 07:30-13:00 en donderdag van 07:30-18:00 bij Sander. In noodgevallen is behandeling soms mogelijk op zaterdag (lees: zeer acute klachten, revalidatie na operatie).

Oefentherapie

Met de term oefentherapie bedoelen we alle vormen van training of oefenen met ons lichaam. Denk hierbij aan oefeningen om de spierkracht te verbeteren, maar ook de soepelheid van de spieren te trainen.

Er zijn maar weinig klachten waarbij die niet zullen verbeteren door het doen van oefeningen thuis of op de praktijk.

We zullen altijd proberen om oefeningen te geven waarbij geen speciale apparaten nodig zijn. Dit doen we zodat je de oefeningen ook thuis kunt uitvoeren. Vaak gebruiken we voorwerpen of plaatsen in huis die iedereen heeft, denk hierbij aan de trap, een stoel of het aanrecht. Maar ook een gevulde rugtas, het koord van een badjas of een flesje water is een prima oefenvoorwerp.

Wij fysiotherapeuten hebben helaas geen wonderhandjes dus de oefeningen die wij geven zijn belangrijk om zelf uit te voeren om de klachten te verminderen. We doen de oefeningen altijd eerst een keer voor of we voeren ze samen uit zodat je deze op de juiste manier thuis ook kunt doen. Doorgaans checken we de oefening(en) de volgende behandeling om te zien of we nog tips hebben om de oefening(en) nog beter uit te voeren.

> Lees ook eens hoe uw eerste afspraak er gemiddeld uit ziet bij de fysiotherapeut.
> Maak meteen een afspraak.

Onze fysiotherapeuten

Op dit moment is Sander de werkzame fysiotherapeut in onze praktijk. Hij is voor zijn behandelingen ingeschreven bij alle zorgverzekeraars en is up-to-date in scholing vanwege de inschrijving in het Centraal Kwaliteitsregister.

>Eigenaresse Danielle
>Fysiotherapeut Sander