Medical Tape Heerhugowaard

Medical Tape Heerhugowaard

Medical Tape nodig? Onze praktijk is te vinden aan de Uiterwaard in Heerhugowaard. Hier behandelen wij alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

De praktijk is aangesloten bij alle zorgverzekeraars, de rekening wordt dus meteen doorgestuurd naar uw verzekeraar. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben is het ook mogelijk de behandeling zelf te betalen.

Het maken van een afspraak is mogelijk op maandag 07:30-18:00, woensdag 07:30-13:00 en donderdag van 07:30-18:00 bij Sander. In noodgevallen is behandeling soms mogelijk op zaterdag (lees: zeer acute klachten, revalidatie na operatie).

Medical Tape

De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren. Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

Deze behandelmethode maakt gebruik van rekbare tape om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De tape kan een ondersteuning zijn voor de spieren (activerend en ontspannend) en het herstelproces in het lichaam versnellen door de doorbloeding en de vochtafvoer te verbeteren.

Doordat de tape rekbaar is kunnen de spieren en gewrichten nog steeds bewegen, het is dus niet de bedoeling zoals bij sporttape om het gewricht “vast te zetten”.

Doorgaans laat je de tape 5 dagen zitten, hierna is de werking zodanig verminderd dat het geen zin meer heeft om het te laten zitten. Naar de tape die wij gebruiken is veel onderzoek gedaan, de soort katoen dat gebruikt is en de lijm geven doorgaans geen klachten. Mocht dit toch het geval zijn, vaak in de vorm van jeuk, moet je natuurlijk de tape zo snel mogelijk verwijderen.

> Lees ook eens hoe uw eerste afspraak er gemiddeld uit ziet bij de fysiotherapeut.
> Maak meteen een afspraak.

Onze fysiotherapeuten

Op dit moment is Sander de werkzame fysiotherapeut in onze praktijk. Hij is voor zijn behandelingen ingeschreven bij alle zorgverzekeraars en is up-to-date in scholing vanwege de inschrijving in het Centraal Kwaliteitsregister.

>Eigenaresse Danielle
>Fysiotherapeut Sander