Dry Needling Zwaag

Dry Needling in Zwaag

Dry Needling in Zwaag gezocht? Onze praktijk is te vinden in MFA De Kreek in Zwaag. Hier behandelen wij alle lichamelijke klachten die passen binnen de fysiotherapie.

De praktijk is aangesloten bij alle zorgverzekeraars, de rekening wordt dus meteen doorgestuurd naar uw verzekeraar. Mocht u geen aanvullende verzekering hebben is het ook mogelijk de behandeling zelf te betalen.

Het maken van een afspraak is mogelijk op maandag 07:30-18:00, woensdag 07:30-13:00 en donderdag van 07:30-18:00 bij Sander. In noodgevallen is behandeling soms mogelijk op zaterdag (lees: zeer acute klachten, revalidatie na operatie).

Dry Needling

Dry Needling is een methode om te behandelen bij pijn en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints” in spieren. Triggerpoints zijn wat de meeste mensen spierknopen noemen. Eigenlijk is dit een plaatselijke spierverkramping waar afvalstoffen zijn opgehoopt. Je kunt dit voelen als een hard bobbeltje en wanneer je er op drukt geeft het een pijnlijk gevoel dat uitstraalt naar een andere plek. Samen zullen we kijken naar afbeeldingen om te zien welke spier de boosdoener is van de klachten.

De triggerpoints kunnen overal in het lichaam in spieren ontstaan. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of het aanhouden van een verkeerde houding. Toch kan het ook ontstaan door bijvoorbeeld vallen, te weinig beweging of slechte voeding.

Bij deze behandelmethode wordt gebruik gemaakt van “droge” naaldjes, zonder toevoeging van medicatie.

Vaak geeft het pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid in de betrokken spieren en gewrichten.

De Dry Needling behandeling wordt door veel mensen als niet pijnlijk ervaren. Als de naald op de juiste plek is geprikt kan dit een spier samentrekkinkje geven of een verdoofd gevoel wat mensen vaak herkennen als het inwerken van de verdoving bij de tandarts.

Dry Needling is geen wonder behandeling, vaak zijn er meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na een behandeling kan je last hebben van een vermoeid gevoel op de plek waar is geprikt, maar soms zelfs voor je gevoel in het hele lichaam. Dit kan geen kwaad en is een normale reactie op de behandeling. Ga de dag van de behandeling dus even niet sporten.

Ook kan het voorkomen dat er een klein bloedvaatje wordt geraakt waardoor je een blauwe plek kunt krijgen, deze verdwijnt doorgaans net zo snel als een gewone blauwe plek en kan geen kwaad.

Het grootste verschil in behandeling met acupunctuur ligt in de hoeveelheid naaldjes die wordt gebruikt. Dry Needling gebruikt maar één naaldje per keer en wordt vaak dieper en korter gebruikt dan bij acupunctuur.

> Lees ook eens hoe uw eerste afspraak er gemiddeld uit ziet bij de fysiotherapeut.
> Maak meteen een afspraak.

Onze fysiotherapeuten

Op dit moment is Sander de werkzame fysiotherapeut in onze praktijk. Hij is voor zijn behandelingen ingeschreven bij alle zorgverzekeraars en is up-to-date in scholing vanwege de inschrijving in het Centraal Kwaliteitsregister.

>Eigenaresse Danielle
>Fysiotherapeut Sander