Behandelvormen

Dry Needling

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Dry Needling is een behandelmethode met naaldjes bij pijn en stijfheid als gevolg van zogenaamde “triggerpoints” in spieren. Triggerpoints zijn wat de meeste mensen spierknopen noemen. Eigenlijk is dit een plaatselijke spierverkramping waar afvalstoffen zijn opgehoopt.

> Lees meer

Massage

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Masseren is in het geval van de fysiotherapeut het losmaken van de spieren, pezen, banden en bindweefsels. Tijdens het masseren proberen we de spanning in de spieren te verminderen. U kunt deze spanning voelen als een stijf gevoel, maar ook als een zogenaamde "knoop" of verharding in de spier.

> Lees meer

Medical Tape

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

De eerste Medical Tape werd gebruikt in de jaren ’70 in Japan en Korea. Deze tape was rekbaar en werd gebruikt op spieren. Inmiddels wordt deze manier van behandelen steeds bekender en kennen mensen het als de gekleurde tape die bekende sporters vaak op geplakt hebben tijdens wedstrijden.

> Lees meer

Knie Specialisatie

Alleen beschikbaar in Zwaag

Na mijn afstuderen heb ik meerdere knie cursussen gevolgd. Inmiddels heb ik al vele patiënten naar tevredenheid kunnen helpen. In de praktijk zie ik niet alleen patiënten na operaties, maar ook bij bijvoorbeeld bij hardloopblessures of na een val.

> Lees meer

Oefentherapie

Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Met de term oefentherapie bedoelen we alle vormen van training of oefenen met ons lichaam. Denk hierbij aan oefeningen om de spierkracht te verbeteren, maar ook de soepelheid van de spieren te trainen.

> Lees meer

Orthomoleculaire Therapie

Alleen beschikbaar in Zwaag

Letterlijk vertaald: Ortho = Goed en Moleculair = Moleculen. De Orthomoleculaire Therapie houdt zich dus bezig met de goede moleculen in het lichaam, of eigenlijk in dit geval de juiste voedingsstoffen. Maar wat zijn de juiste voedingsstoffen? Dit is voor iedereen anders, daarom wordt een behandelplan voor u op maat gemaakt.

> Lees meer