Beschikbaar in Zwaag en Heerhugowaard

Oefentherapie Mensendieck door de Oefentherapeute

Hoewel onze fysiotherapeuten ook oefeningen geven, en dit oefentherapie noemen, wordt bij fysiotherapie ook gebruikgemaakt van andere technieken en hulpmiddelen zoals massage. Toch is Oefentherapie gegeven door een Oefentherapeut Mensendieck anders.

Het grote verschil met fysiotherapie is dat de oefentherapeut probeert te zorgen dat de patiënt bewust is van zijn of haar lichaam en om inzicht te krijgen in de de bewegingsklachten. Door te kijken naar het beweeggedrag van de patiënt worden nieuwe of terugkerende klachten in de toekomst voorkomen. De therapie van de oefentherapeut is dus ook preventief.

Het doel van Mensendieck is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van eigen bewegingsmogelijkheden. Tevens wordt gekeken naar de situatie waarin de klacht zich uit en naar de dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.